Ulei seminte de in

22,00 RON
Ulei presat la rece 100% natural, decantat natural și nefiltrat din semințe de in 
Momentan indisponibil
Cod Produs: ulei_in Ai nevoie de ajutor? 0745.523.511
Adauga la Wishlist Alerta stoc Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Ulei presat la rece din semințe de in, 100% natural, decantat natural și nefiltrat,  vâscos, de culoare galben-auriu, cu un gust interesant asemănător uleiului de pește. 

Are triplu rol: alimentar, terapeutic și cosmetic. 

Conține: bogat in Omega3(ALA- acid alfa-linoleic) și Omega6, acizi grași polinesaturați, acid alfa-linoleic,  vitamine A, B6, B1, E, zinc, cupru, magneziu, fosfor. lecitina, seleniu, plus alte oligoelemente.

Beneficii: sunt nenumărate beneficii ale uleiului din semințe de in, însă enumerăm câteva. Folosit in scop terapeutic, uleiul din semințe de in ajută la scăderea colesterolului, deoarece este un ulei plin de fibre și sărac in carbohidrați. Totodată, fiind atât de bogat in Omega3 (ce nu este produs de corpul uman și deci trebuie să îl consumăm din produse ce-l conține) și Omega6, este foarte bun pentru sănătatea creierului, dar și a inimii, astfel grăsimile rele nu sunt lăsate să se depună pe artere si vene. 

O altă calitate a uleiului din semințe de in este faptul că tratează constipația, datorită fibrelor conținute, astfel digestia este mult mai ușoară, fiind considerat un laxativ natural. 

Ultimele studii de specialitate arată că uleiul din semințe de in este un adevărat scut impotriva diferitelor forme de cancer, dar, se pare că este folosit și ca tratament pentru diferite forme de cancer.  Folosit regulat, cercetătorii au avut rezultate foarte bune pentru impiedicarea dezvoltarii celulelor canceroase in cancerul mamar, astfel tumorile reducându-se. 

Este foarte bun și pentru persoanele intolerante la gluten. Uleiul din semințe de in nu conține gluten. 
De asemenea, lignanii conținuți în uleiul din semințe de in sunt niște compuși chimici naturali ce conțin antioxidanți benefici organismului nostru. Astfel, consumul de ulei de in este foarte indicat. 

Ajută la vindecarea aterosclerozei și inflamației, prin inhibarea factorilor generatori și de asemenea, scade rata artimiilor cardiace.
Printre beneficii se mai numără și faptul că reduce apariția depresiei post-partum, la mămicile lăuze. 

Are rol calmant și de mărire a rezistenței sistemului nervos la stres. Starea de somn se instalează mai repede la persoanele care au o bogată alimentație ce conține Omega 3.

Folosit ca remediu cosmetic, uleiul din semințe de in este foarte recomandat pentru cei care au probleme cu sintetizarea colagenului in piele. Consumul regulat de ulei din semințe de in favorizează o piele mai hidratată și mai suplă. 

De asemenea este foarte folosit cu rol antimicrobian asupra tenului afectat de acnee, rozacee, cuperoză, dar și pentru piele: eczeme, psoriazis sau alte dermatite. 
Folosit ca și cremă, uleiul din semințe de in ajută la estomaparea ridurilor fine și la  iluminarea tenului matur. 

Folosit in bucătărie, uleiul din semințe de in este o sursă bogată de Omega3, astfel putem să preparăm salate, bruschete sau să asezonăm pastele cu ulei de in la final. Nu se recomandă a fi gătit. 

Condiții de păstrare: se recomandă a fi ținut la loc rece și întunecos, fără a fi supus la temperaturi mari. După fiecare folosire se recomandă a fi închis bine, pentru a nu se oxida. 

Termen de valabilitate: 12 luni



 

Scrie un review


close

Ulei seminte de in

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.